

Protein ve Trans Yağ Asitleri
İyi tasarlanmış bir vegan diyet, bol miktarda protein içerir - iyi , sayısız hastalığa neden olmayan bir tür beslenme örneği

“Tüm canlılara karşı şefkat ve merhamet, medeni bir toplumun işaretidir. Irkçılık, ekonomik rekabet, köpek dövüşü ve horoz dövüşü, boğa güreşi ve rodeolar aynı kusurlu kumaştan kesilir: şiddet. Sadece tüm yaşama karşı şiddet içermediğimiz zaman kendimizi iyi yaşamayı öğrenmiş oluruz. ”~ Cesar Chavez
Veganlık , bu gezegende alabileceğiniz diğer tüm önlemlerden daha fazla zulüm azaltmasını sağlamakla kalmaz ; ayrıca kalp hastalıklarını , prostat , kolon , meme , yumurtalık , Hodgkin dışı lenfoma ve pankreas kanserlerini (aşağıdaki videoya bakın) ve ayrıca böbrek hastalığını (yukarıdaki videoya bakın), diyabet , osteoporoz , yüksek kan basıncı , obezite , astım ve iktidarsızlık, Sadece birkaç isim. Journal of American Medical Association'ın (2016) Journal of American Medical Association'ın (hayvan proteini için bitki proteini ikame edilmesinin daha düşük mortalite ile ilişkili olduğunu gösterdi) yapılan bir 2016 araştırması, kuşkusuz yukarıda belirtilen noktayı kanıtlıyor .
Bir bolluk göre bilimsel makalelerin çoğu et , süt ve yumurta yiyiciler alacak kanser , osteoporoz veya diyabet yüzde 50'den fazla olmayan bir genetik kaynaklı olacak iken, kalp krizi veya inme .
kanserin ana nedeni her zaman hayvansal protein , kazein, tüm hayvansal ürünlerde bulunan aşırı yağ miktarı ve doğal olarak yüzde 2-9 et ve süt ürünlerinde bulunan trans yağ asitleri. Hepimiz kanser hücreleriyle doğmuş olsak da, hücreler "ifade edilmedikçe" aktive olmayacak ve ölümcül dönmeyeceklerdir. Bu nedenle, bir kişinin göğüslerini (mastektomi) önleyici olarak kesmek veya başka bir ciddi eylemde bulunmak, hücre "aktivatörleri" hala mevcutsa kanser gelişimini engellemez . Kanser, hayvansal proteinin yarattığı asidik ortamda geliştiğinden, sadece bitki bazlı gıdalar yemek ve diyet dışı faktörleri mümkün olan en iyi şekilde kontrol etmek önemlidir. Hayvansal proteini ölümcül bir toksin olarak açıkça belirten bu 2014 Güney Kaliforniya Üniversitesi çalışmasına göz atın .
Osteoporoza gelince, hayvansal protein bu soruna katkıda bulunur, çünkü kan ve dokuları nötr bir Ph dengesinde tutmak, kalsiyum fosfatın kemiklerde tutulmasına her zaman önceliklidir. Kemikler yıllarca yetersiz kalsiyum ile dayanabilir, ancak kan ve doku asitliği dengelemek için fosfata ihtiyaç duydukları için yapamazlar. Vücut hayvansal protein ile asidik hale geldiğinde, kalsiyum fosfatı kemiklerden çeker ve Ph'nin kan ve doku seviyelerini dengede tutmak için alkalin mineral fosfat kullanır. Kalsiyum daha sonra idrarımız yoluyla atılır. Epidemiyolojik kanıtlar, en az miktarda hayvansal protein tüketen kişilerin her zaman en düşük osteoporoz ve kemik kırığı oranlarına sahip olduğunu kanıtlamaktadır.. Hala tarihte hastalık nedeni olarak brokoli, muz veya kuşkonmaz gösteren ilk tıbbi raporu arıyorum.
Diyabet gelince, çoğu insan hayvansal protein ve yağın kan şekerini stres kadar beyaz pirinç ve şeker gibi rafine karbonhidratlar kadar arttırdığının farkında değildir ! Bu nedenle diyabet , düşük proteinli , az yağlı, az şekerli, düşük rafine karbonhidratlı vegan diyetin yanı sıra kardiyo egzersizi ve minimum stres ile tedavi edilebilir, kontrol edilebilir veya iyileştirilebilir . 2013 yılında yapılan bir araştırma esrarın şeker hastalarına büyük faydası olduğunu da gösterdi.. Kan şekerinizin kontrolünü yeniden kazandıkça, muhtemelen bir süre insülin atışı yapmaya devam etmeniz gerekecektir. Bununla birlikte, bir yıl içinde insülin ile tamamen uzaklaşabilmelisiniz! (Domuz serumu, doktorlar ayak nöropatisini ve oküler sorunları daha da kötüleştirdiğini keşfedinceye kadar insülinde anahtar bileşendi. Artık tüm insülin sentetik olarak insan insülininden üretiliyor.)
“Ama ... ama ... Veganlar Proteinlerini Nereden Alırlar?”
Bilgisiz insanlar tarafından ortaya konulan yanlış bilginin aksine, vegan diyetinde protein sıkıntısı yoktur. Tüm amino asitler bitki krallığında yonca filizi, badem, muz, fasulye filizi, brezilya fıstığı, brokoli, lahana, havuç, hindistancevizi, mısır, hurma, patlıcan, filler, goji meyveleri, bamya, ceviz, soya, spirulina ( deniz yosunu), kabak, ayçiçeği tohumu, tatlı patates, tempeh (fermente soya), domates, ceviz ve buğday çimi tam proteinlerdir. Bununla birlikte, tüm amino asitleri bir öğünde tüketmek gereksizdir. Et, süt ürünleri ve yumurta yiyenler, kanser, osteoporoz ve diğer birçok rahatsızlığa karşı tam şansa sahip olmaları dışında, tam hayvansal bazlı proteinleri yemekten HİÇ yarar görmezler. Fasulye, kahverengi pirinç, kakao / çikolata (hakiki kakao / çikolata bir fasulyedir, bu yüzden doğal olarak vegan), tahıllar(hepsi), kenevir (süt / yağ / toz / tohum), mercimek, fındık (tümü), tohumlar (tümü), sebzeler (tümü) ve tüm vegan etleri / süt ürünleri de büyük protein kaynaklarıdır. Meyve bile yaklaşık yüzde 5 proteine sahiptir, bu da insan bebeklerinin anne sütünden aldığı protein miktarıdır. Protein açısından zengin gıdaların ayrıntılı bir listesi için Vejetaryen Kaynak Grubundan bu tabloya göz atın . Protein hakkında açıklayıcı bir video için Avustralya yerli ve çiğ gıda gurusu Freelee'yi inceleyin .
Bir arkadaşım yakın zamanda yeni egzersiz programı için sekiz yumurta akının vegan eşdeğerini nasıl elde edeceğimi sordu. Bir yumurta akı 6.5 gram protein içerir. İlk olarak, herkesin bir öğünde 52 gram protein istemesi garip geliyor. Et, süt ve yumurta endüstrileri, herkesi diyetlerinde AŞIRI MİKTARLARA (yüzde 25, 35, 50, hatta 60 veya daha fazla) proteine ihtiyaç duyduklarına inandırmak için mükemmel bir iş çıkardı. Bununla birlikte, tabii ki bitki bazlı sağlıklı protein alımı diyetinizin sadece yüzde 15'i kadar olmalıdır. Bundan daha fazlasını öneren herkes yanlış bilgilendirilmiş, bilgilendirilmemiş, tedirgin veya yalan söyler. Yine, anne sütündeki protein miktarı kalori harcaması açısından ölçülen sadece yüzde 5'tir, ancak anne sütü, bebeğin yaşamının ilk ayları ve yıllarında hızlı büyümesini teşvik eder. İkinci,Vegan Sporcular sayfası. Üçüncüsü, aşağıdaki vegan ürünler protein içindeki yumurta beyazlarıyla eşleşir, 100 kat daha sağlıklıdır ve etik olarak karşılaştırma yoktur: Bir fincan kenevir tohumu (bir smoothie'de, tahıl veya salata üstünde veya kenevir sütü yapın); yarım bardaktan daha fazla deniz yosunu spirulina (bir smoothie veya salatada kullanın); üç bardak mercimek; bir buçuk bardak fıstık ezmesi; bir buçuk bardak keten tohumu (bir yüzlü veya bir salata üzerinde kullanın); bir buçuk bardak kabak çekirdeği; bir buçuk bardak badem; dört bardak fasulye.
14 Avrupa Ülkesinden Süt ve Et Ürünlerinde Trans Yağ Asitleri: TRANSFAIR Çalışması
Yazarlar: Aro A. 1 ; Antoine JM 2 ; Pizzoferrato L. 3 ; Reykdal O. 4 ; van Poppel G. 5
İlk olarak Journal of Food Composition and Analysis, Cilt 11, Sayı 2'de (Haziran 1998), s.150-160 (11)
Öz:14 Avrupa ülkesinden süt ürünleri ve etin yağ asidi bileşimi, trans yağ asitleri özellikle vurgulanarak analiz edilmiştir. İnek sütü, tereyağı ve peynirde trans yağ asitlerinin oranı yağ asitlerinin% 3.2 ila 6.2'si arasında değişiyordu. C18: 1 izomerleri yaklaşık% 60 ve C16: 1 ve C18: 2 izomerlerinin her biri toplam trans yağ asitlerinin yaklaşık% 15'ini oluşturur. Keçi ve koyun sütü ve peyniri% 2.7 ile 7.1 arasında trans yağ asidi içeriyordu. Yaz sütü, kış sütünün hem C18: 1 hem de C18: 2 izomerleri, daha fazla cis doymamış ve daha az doymuş yağ asitleri olan% 57'ye kadar daha fazla trans yağ asidi içeriyordu. Kısmen hidrojenlenmiş bitkisel yağlara sahip dondurma,% 21 ila 31 arasında trans yağ asidi ve düşük trans modifiye edilmiş yağ dondurma,% 0.2 ila 0.9 arasında ihtiva etmiştir. Yüksek-trans dondurma örnekleri, çoğu süt-yağ ve düşük-trans ürünlerinden daha fazla cis-doymamış ve daha az doymuş yağ asidi ihtiva etmiştir. Sığır eti% 2.8-9.5 ve kuzu eti% 4.3-9.2 trans yağ asitleri içerirken domuz eti (% 0.2-2.2) ve tavuk (% 0.2-1.7) ve diğer ruminantlardan elde edilen et trans yağ asitlerinde daha düşüktü. Çok az istisna dışında, sosis domuz eti içeriyordu ve düşük trans yağ asidi seviyeleri gösterdi. Sonuç olarak, geviş getiren yağlar, esas olarak C18: 1 izomerleri olmak üzere orta miktarlarda trans yağ asitleri ihtiva etmiştir. Muhtemelen mevsimsel faktörler ve beslenme uygulamalarındaki farklılıklar ve hayvanların yaşı nedeniyle ülkeler arasında ve içinde önemli farklılıklar vardı. % 7) ve diğer ruminant dışı etler trans yağ asitlerinde daha düşüktü. Çok az istisna dışında, sosis domuz eti içeriyordu ve düşük trans yağ asidi seviyeleri gösterdi. Sonuç olarak, geviş getiren yağlar, esas olarak C18: 1 izomerleri olmak üzere orta miktarlarda trans yağ asitleri ihtiva etmiştir. Muhtemelen mevsimsel faktörler ve beslenme uygulamalarındaki farklılıklar ve hayvanların yaşı nedeniyle ülkeler arasında ve içinde önemli farklılıklar vardı. % 7) ve diğer ruminant dışı etler trans yağ asitlerinde daha düşüktü. Çok az istisna dışında, sosis domuz eti içeriyordu ve düşük trans yağ asidi seviyeleri gösterdi. Sonuç olarak, geviş getiren yağlar, esas olarak C18: 1 izomerleri olmak üzere orta miktarlarda trans yağ asitleri ihtiva etmiştir. Muhtemelen mevsimsel faktörler ve beslenme uygulamalarındaki farklılıklar ve hayvanların yaşı nedeniyle ülkeler arasında ve içinde önemli farklılıklar vardı.
Üyelikler: 1: Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, Helsinki, Finlandiya 2: Merkez Jean Thèves, Danone Grubu, Athins Mons, Fransa 3: Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma, İtalya 4: Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Reykjavik, İzlanda 5: TNO Beslenme ve Gıda Araştırma Enstitüsü, Zeist, 3700 AJ, Hollanda
Kanserle ilgili olarak , kızarmış yiyeceklerde şeker, yağ ve yağ, yapay katkı maddeleri, abur cuburda bulunan insan yapımı trans yağ asitleri ve beyaz pirinç, beyaz ekmek ve makarnada bulunan aşırı miktarda rafine karbonhidratın sağlığa neden olduğuna şüphe yoktur. sorunlar, diyet dışı faktörler de bize zarar verir. Stres, uyku eksikliği, tütün içmek, kimyasal kirlilik ve egzersiz eksikliği vücutta hasara yol açabilir. Bununla birlikte, hayvan eti ve hayvanlardan çıkan şeyler her zaman toksik olduğundan ,
